Grafisch ontwerper & illustrator


Willem Heemskerk

Ooit ben ik begonnen met tekenen en ben er nooit meer mee gestopt. Als kleine jongen van een jaar of 4 leerde ik van mijn pake (opa) zeilschepen tekenen. Daar kwam meer bij kijken dan alleen het tekenen van het schip zelf. Hij leerde mij hoe de zeilen moesten staan bij verschillende windrichtingen. Zo schetste ik modellen vanuit alle denkbare hoeken. Op die manier raakte ik gepassioneerd en gedreven en leerde ik met verschillende materialen werken. Ik herhaalde iedere tekening oneindig vaak tot het klopte en oefende door. Met de tijd werden de illustraties steeds gedetailleerder. Details bepalen het geheel en het functioneren er van.

Na mijn middelbare school ben ik naar een creatieve vakschool gegaan, het Cibap te Zwolle. Ik startte met de opleiding Signmaker. Vervolgens doorliep ik de opleiding Visueel Designer en studeerde in 2012 af. Nu werkzaam als zelfstandig freelance grafisch ontwerper en illustrator.

Met hart en ziel leef ik voor het vak. Word gelukkig van slimme communicatieve beelden, inkt en papier, muziek en mooie samenwerkingen. Ik ben een denker en maker, visualiseer idee├źn tot de vorm die het nodig heeft. Daarbij werk ik functioneel en doelgericht. Altijd op zoek naar verschillende oplossingen en uitdagingen voor het beste resultaat. Ik ben betrokken en maak heldere afspraken.


Cijfers
29

Jaar


586

Kilo papier


315

Liter inkt


1

Willem