Grafisch ontwerper & illustrator


Willem Heemskerk

Ooit ben ik begonnen met tekenen en ben er nooit meer mee gestopt. Als kleine jongen van een jaar of 4 leerde ik van mijn pake (opa) zeilschepen tekenen. Daar kwam meer bij kijken dan alleen het tekenen van het schip zelf. Hij leerde mij hoe de zeilen moesten staan bij verschillende windrichtingen. Zo schetste ik modellen vanuit alle denkbare hoeken. Op die manier raakte ik gepassioneerd en gedreven en leerde ik met verschillende materialen werken. Ik herhaalde iedere tekening oneindig vaak tot het klopte en oefende door. Met de tijd werden de illustraties steeds gedetailleerder. Details bepalen het geheel en het functioneren er van.

Na mijn middelbare school ben ik naar een creatieve vakschool gegaan, het Cibap te Zwolle. Ik startte met de opleiding Signmaker. Vervolgens doorliep ik de opleiding Visueel Designer en studeerde in 2012 af. Nu werkzaam als zelfstandig freelance grafisch ontwerper en illustrator.

Met hart en ziel leef ik voor het vak. Word gelukkig van slimme communicatieve beelden, inkt en papier, muziek en mooie samenwerkingen. Ik ben een denker en maker, visualiseer ideeën tot de vorm die het nodig heeft. Daarbij werk ik functioneel en doelgericht. Altijd op zoek naar verschillende oplossingen en uitdagingen voor het beste resultaat. Ik ben betrokken en maak heldere afspraken.


Creatie


De juiste visuele communicatie heeft geen uitleg nodig, dat spreekt voor zich. Als merk kun je niet zonder. Identiteit is cruciaal voor elk merk. Wat het medium ook is, online of offline, het draait om gevoel en beleving.

Alles begint met een idee voor een product of bedrijf. Aan de start van het visualiseren schets ik met potlood op papier verschillende ontwerpen. Ik maak zo beeldmerken/ logo’s en werk het vervolgens digitaal uit. Vertaal deze door naar een complete huisstijl. Denk hier aan; briefpapier en visitekaartjes, brochures, signing voor binnen- en buitenreclame, infographics en advertenties voor on- en offline media. Eigenlijk alles wat beeldend is en communiceert. Ook maak ik tekeningen, voor posters, boeken en brochures of gewoon voor op of aan de wand.

Inmiddels mag ik mezelf wel een vakidioot noemen. Onverstoord kan ik dagdelen zoeken naar de beste typografie, de mooiste kleur en de juiste verhoudingen en compositie. Ontwerpen is het ontstaan van een wereld op zich dat een eigen merk maakt, een eigen identiteit uitstraalt met zijn eigen beleving en sfeer. Dat communiceert. Ik maak dat door middel van creatieve en visuele oplossingen.


Wat mag ik voor je maken?

Branding


Visuele identiteit
Logo ontwerp
Huisstijl & POS materiaal
Concept & communicatie

Illustraties


Pentekeningen
Logo's & iconen
Infographics
Artwork

Ontwerp


Visuals
Drukwerk
On- en offline media
Signing